Witajcie,
miałam ostatnio trochę problemów z obsługą paru portali ze względu na router. Padło m.in na durszlak i bloga. W tym czasie udało mi się udoskonalić przepis na bezglutenowy chleb. Zniwelowałam posmak drożdży do minimum :)
Co potrzeba:
-500g mąki gryczanej
-450g cieplej wody
-7g suchych drożdży
- sól do smaku
Wykonanie jak w przypadku poprzednich chlebów. Urósł jak pozostałe, pięknie pachnie i nie szkodzi :)
Poza tym wykonałam na kolację pyszne frytki z batatów, wykonanie bardzo proste i efekt rewelacyjny! Były elementem kolacji dla mojego lubego z okazji połączonego dnia kobiet i mężczyzn :) 2 duże bataty pokroiłam "na frytki", wlałam olej, sól, słodką paprykę, chilli i odrobinę cynamonu. Piekły się około 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Podane w towarzystwie wołowego burgera i sałatki warzywnej z sosem z musztardy francuskiej i oleju lnianego. Voilà!
Kinga
miałam ostatnio trochę problemów z obsługą paru portali ze względu na router. Padło m.in na durszlak i bloga. W tym czasie udało mi się udoskonalić przepis na bezglutenowy chleb. Zniwelowałam posmak drożdży do minimum :)
Co potrzeba:
-500g mąki gryczanej
-450g cieplej wody
-7g suchych drożdży
- sól do smaku
Wykonanie jak w przypadku poprzednich chlebów. Urósł jak pozostałe, pięknie pachnie i nie szkodzi :)
Poza tym wykonałam na kolację pyszne frytki z batatów, wykonanie bardzo proste i efekt rewelacyjny! Były elementem kolacji dla mojego lubego z okazji połączonego dnia kobiet i mężczyzn :) 2 duże bataty pokroiłam "na frytki", wlałam olej, sól, słodką paprykę, chilli i odrobinę cynamonu. Piekły się około 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Podane w towarzystwie wołowego burgera i sałatki warzywnej z sosem z musztardy francuskiej i oleju lnianego. Voilà!
Kinga

Komentarze
Prześlij komentarz