Witajcie!
Dziś przepis na moje długo wyczekiwane leniwe, czyli kluski sporządzane z białego sera. Podczas promocji zaopatrzyłam się w tofu i postanowiłam spróbować :) Efekt - równie pyszny co oryginał!
Dziś przepis na moje długo wyczekiwane leniwe, czyli kluski sporządzane z białego sera. Podczas promocji zaopatrzyłam się w tofu i postanowiłam spróbować :) Efekt - równie pyszny co oryginał!
Czego potrzebujecie?
- kostka tofu (250g)
- cukier wanilinowy
- mąka ziemniaczana
- mąka owsiana
- 1 jajko
- 4 małe ziemniaki
Ziemniaki obrałam i ugotowałam. Tofu rozgniotłam widelcem, dodalam opakowanie cukru wanilinowego, jajko, ugotowane ziemniaki i po równo każdej mąki. Nie podaję ilości, gdyż podsypywałam dość dużo do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Z gotowego ciasta wycinałam romby (jak w przypadku kopytek). Gotowałam parę minut w wodzie z dodatkiem oleju.
Może nie prezentują się super, zapewniam, są pyszne. Mam nadzieję, że spróbujecie sami je wykonać i również będziecie zadowoleni. Ja swoje zjadłam z cukrem dermerara.
Dobrej nocy!
Kinga
Komentarze
Prześlij komentarz