Witajcie,
Przepis na każdy dzień, ja natomiast zrobiłam go dla Mojego Walentego i podałam w uroczych szklaneczkach. Nie jest skomplikowany, szybko się robi a zawsze to dobra alternatywa na słodki poczęstunek.
Przepis na każdy dzień, ja natomiast zrobiłam go dla Mojego Walentego i podałam w uroczych szklaneczkach. Nie jest skomplikowany, szybko się robi a zawsze to dobra alternatywa na słodki poczęstunek.
Na dwie szklanki potrzebujecie:
- miskę mrożonych truskawek
- 2 dojrzałe banany
- mleko ryżowe waniliowe
- listki mięty do dekoracji
Truskawki rozmrażam w mikrofalówce. Ja mam specjalny mikser do koktajli ale możecie też przygotować go normalnym blenderem. Rozmrożone truskawki wraz z sokiem, pokrojone banany wkładam do blendera. Dodaję mleko ryżowe o smaku waniliowym do smaku. Możecie dodać innego, ja akurat miałam słodkie i wyszło fajnie, trochę jak shake :)
Dzień po Walentynkach pojechaliśmy do Pragi. Byłam w najlepszej restauracji w swoim życiu. Wszystkie potrawy mączne wykonane są z mąki ryżowej. Całość 100% bezglutenowa. Nazywa się Alriso.
http://www.al-riso.cz/en/ |
Ja wybrałam spaghetti z łososiem, pomidorkami koktajlowymi, rukolą w białym winie. Patryk carbonarę. Do picia pyszne lemoniady. Na przystawkę mogliśmy spróbować chleba 100% ryżowego wypiekanego w restauracji podanego z włoską oliwą - cudowny. Zaimponował mi na tyle, że będę próbowała jego smak odtworzyć :)
Jeśli znacie jeszcze jakieś warte uwagi miejsca tego typu - piszcie :)
Pozdrawiam!
Kinga
Ale fajne szklanki!
OdpowiedzUsuń